Dolný Kubín hľadá zhotoviteľa na rekonštrukciu historickej budovy mestského úradu za milión eur


Foto: Dolný Kubín hľadá zhotoviteľa na rekonštrukciu historickej budovy mestského úradu za milión eur
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Mesto Dolný Kubín hľadá firmu na veľkú rekonštrukciu Historickej budovy mestského úradu v objeme približne jeden milión eur. Informoval o tom primátor mesta Ján Prílepok v príspevku na sociálnej sieti. 

„Snažíme sa pre mesto získať čo najvýhodnejšiu ponuku, preto firmu hľadáme elektronicky cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie, aby sa do tejto súťaže mohol zapojiť čo najväčší počet záujemcov. Jednotlivé firmy budú svoje súťažné ponuky taktiež zadávať elektronicky cez ÚVO, aby nemohlo dôjsť k žiadnej manipulácii pri výbere víťaza,“ spresnil primátor.

Obnovou budovy sa odstránia stavebno-technické poruchy na fasáde, streche a krove, zrealizujú sa nové vonkajšie výplne otvorov, zníži sa energetická náročnosť vykurovania, osvetlenia osadením fotovoltických panelov, objekt sa sprístupní pre osoby so zmenenou schopnosťou pohybu a orientácie a zrealizujú sa spevnené plochy.

Veľkú rekonštrukciu bude mesto realizovať len v prípade úspešnosti projektu.  Prostriedky plánujú získať z Plánu obnovy a z výzvy Na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov. „Celková spoluúčasť mesta bude cca do 10%, aktivity súvisiace so znižovaním energetickej náročnosti budovy sú dokonca preplácané v plnej výške,“ dodáva Prílepok.

Stav niektorých častí budovy je podľa neho havarijný. Pokiaľ budeme projekt  úspešný, dolnokubínska samospráva ušetrí na samotnej rekonštrukcii, ale aj každý mesiac na prevádzke budovy, keďže dôjde k zníženiu energetickej náročnosti celého objektu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu