Dva nové vikiere na Zámku Kunerad poskytnú výhľad na okolie, v suteréne plánujú postaviť bazén a wellness


Foto: Dva nové vikiere na Zámku Kunerad poskytnú výhľad na okolie, v suteréne plánujú postaviť bazén a wellness
Galéria: 19 fotiek
Foto: Facebook/Zámok Kunerad

Obnova Kuneradského zámku je v plnom prúde. Počas zimy a skorej jari sa v ňom odstraňovali omietky, novodobé priečky a podlahy. Práce na novej streche sa už pomaly blížia do finále - za posledný týždeň na jej najvyššej časti vyrástli dva nové vikiere, ktoré v pôvodnom projekte neboli. 

„Sú najvyššie položené, je z nich nádherný výhľad na okolie. Po tom, ako sme videli nádherné priestory horného podkrovia a po porade s pamiatkármi, sme sa rozhodli aj tento priestor zobytniť a sprístupniť,“ uviedli majitelia zámku v príspevku na sociálnej sieti. Pod nimi sa nachádzajú ešte štyri nadzemné a jedno podzemné podlažie.

V suteréne zámku počas obnovy odkryli exkluzívne priestory, ktoré tvorí celkovo 20 rôznych miestostí. „Vďaka tomu, že zámok stojí v kopci, je svetlejší ako suterény väčšiny kaštieľov,“ uvádzajú majitelia. V týchto priestoroch by sa mali nachádzať miestnosti pre personál, ale aj wellness s posilňovňou či dokonca aj malý bazén.

Rekonštrukcii zámku sa venujú jeho majitelia, manželia Škottovci, už od augusta 2019. Postupujú pritom podľa projektu architekta Ferdinanda Čapku z povojnovej rekonštrukcie. Pôvodný projekt sa nezachoval. Zámok však po rekonštrukcii nadobudne svoju pôvodnú podobu, ktorá je zachytená na historických fotodokumentáciách.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu