FOTO: Po nehode na ceste do Terchovej boli dve osoby so zraneniami prevezené do nemocnice


FOTO: Po nehode na ceste do Terchovej boli dve osoby so zraneniami prevezené do nemocnice Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Na frekventovanej komunikácii druhej triedy II/583 sa dnes v dopoludňajších hodinách stala vážna dopravná nehoda, o ktorej sme informovali v predošlom článku. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline následne v príspevku na sociálnej sieti prinieslo bližšie okolnosti incidentu.


Na ceste medzi Žilinou a Terchovou došlo v utorok 25. apríla približne o 10:45 hod. pred poludním ku kolízii dvoch vozidiel. Polícia vyšetrovaním zistila, že 49-ročný vodič smeroval od obce Belá na Žilinu.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin v pravotočivej zákrute prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom Dacia, ktoré viedol 63-ročný vodič,“ priblížila žilinská polícia.


Pri dopravnej nehode sa zranili dve osoby - mladší vodič a jeho spolujazdkyňa. Obidvaja museli byť transportovaní do nemocnice. Druhý motorista sa na mieste podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s negatívnym výsledkom.

„Na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme 49 ročného vodiča bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila polícia.

Kolízia spôsobila rozsiahle kolóny v obidvoch smeroch. Príslušníci polície totiž premávku riadili striedavo v jednom jazdnom pruhu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu