Návštevníci žilinskej nemocnice kritizujú stav prístupového chodníka, podľa mesta sa však odhŕňa aj posýpa


Foto: Návštevníci žilinskej nemocnice kritizujú stav prístupového chodníka, podľa mesta sa však odhŕňa aj posýpa

Poveternostné podmienky posledných dní komplikujú v Žiline nielen dopravu na cestách, ale aj pohyb osôb po chodníkoch. Pod snehom sa na viacerých miestach totiž skrýva ľad. Inak to nie je ani pred Fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Žiline, pred ktorou je podľa našich čitateľov klzký chodník a pri príchode či odchode zo zdravotníckeho zariadenia hrozí pošmyknutie.

Chodník je čisté klzisko, neposypaný, nedohrnutý a ľudia rôznej vekovej kategórie majú problém vyjsť hore kopčekom a ešte väčší ním zísť dole,“ uviedla čitateľka, ktorá sa na mieste nachádzala v stredu 14. decembra po vytrvalom snežení počas predošlej noci.

Na základe toho, že chodník vedúci k bráne nemocnice patrí samospráve, rozhodli sme sa na mesto obrátiť s otázkami ohľadom jeho zimnej údržby. Podľa hovorkyne mesta Žilina je prístupový chodník udržiavaný v zmysle operačného plánu zimnej údržby a zároveň je upravovaný odhŕňaním s posypom od nedele 11. decembra.

Nočné mrazy z utorka na stredu však výrazne zhoršili jeho stav, preto sme pristúpili k posypu tohto chodníka inertným materiálom, ktorý zmierňuje šmykľavosť chodníka tým, že zdrsní jeho povrch,“ doplnila hovorkyňa Barbora Zigová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu