Letné astronomické kino spája pozorovanie nočnej oblohy s prednáškami, prvá začne už tento piatok v Žiline


Foto: Letné astronomické kino spája pozorovanie nočnej oblohy s prednáškami, prvá začne už tento piatok v Žiline Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Krajská hvezdáreň v Žiline pozýva všetkých milovníkov vesmíru a nočnej oblohy na sériu podujatí Letné astronomické kino. Prednášky priamo pod hviezdami spojené s pozorovaním tých najzaujímavejších vesmírnych objektov mali v predošlých rokoch obrovský úspech, hvezdáreň preto očakáva veľký záujem aj počas tohto leta.

Jednotlivé podujatia sa uskutočnia vo vybrané júlové a augustové piatky v areáli Pozorovateľne na Malom diele 20 v Žiline. Prvé z nich začne už tento piatok. V prípade nepriaznivého počasia môžu byť prednášky zrušené alebo presunuté na iný termín.

Leto a prázdniny sú konečne tu a treba si ich poriadne užiť! Vo vybrané prázdninové piatky sa tak môžete tešiť na zaujímavé prednášky pod holým nebom spojené s pozorovaním tých najkrajších objektov letnej nočnej oblohy. Pre svoje pohodlie si nezabudnite zobrať deku či karimatku,“ uviedla Eva Neubauerová z Krajskej hvezdárne v Žiline.


Program Letného astronomického kina:

  • 1. júl o 21:00 hod. - Súmrak a noc
  • 8. júl o 21:00 hod. - Nočné svietiace oblaky
  • 5. august o 20:30 hod. - Mesiac, náš najbližší sused
  • 12. august o 20:00 hod. - Meteorický roj Perzeíd
  • 19. august o 20:00 hod. - Plynní obri - Jupiter a Saturn

Ďalšie informácie o Letnom astronomickom kine a iných podujatiach Krajskej hvezdárne v Žiline nájdete na oficiálnom webe hvezdárne. Na vaše otázky odpovedia aj na telefónnom čísle 041 56 43 200.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu