List iniciatívy Reštart Martina pre Matoviča: Neriaďte sa subjektívnymi pocitmi, ale faktami a odporúčaniami odborníkov


Foto: List iniciatívy Reštart Martina pre Matoviča: Neriaďte sa subjektívnymi pocitmi, ale faktami a odporúčaniami odborníkov Foto: achinfo.sk

Iniciatíva združenia Reštart Martina napísala otvorený list pre ministra financií Igor Matoviča za záchranu projektu novej nemocnice v Martine, ku ktorej nahrali video. List bol dodaný osobne na ministerstve financií.

„Ľudia v Martine a zvlášť členovia nášho združenia sú maximálne znepokojení medializovaným sporom Igora Matoviča a Vladimíra Lengvarského, ktorého dôsledkom môže byť zmarený projekt nemocnice, ktorá mala obsluhovať spádovú oblasť s 1 700 000 obyvateľmi,“ hlási iniciatíva.

Otvorený list pre Igora Matoviča v plnom znení:

Vážený pán minister financií,

týmto listom chceme otvorene poukázať na problém pri rozhodovaní o tom, na ktorú nemocnicu uvoľní vaše ministerstvo zdroje z Plánu obnovy, resp. iné príslušné zdroje z rozpočtu. Na základe medializovaných informácií by sme chceli apelovať na to, aby ste sa pri rozhodovaní v tak vážnych veciach neriadili subjektívnymi pocitmi a osobným sporom s ministrom zdravotníctva, ale odporúčaniami odborníkov a faktami.


Projekt novej univerzitnej nemocnice v Martine je objektívne najprepracovanejší zo všetkých obdobných slovenských projektov. Vybudovanie tejto nemocnice v meste Martin, kde sa nachádza špičkové medicínske vedecké centrum Biomed, najlepšie hodnotená lekárska fakulta na Slovensku, no zároveň chátrajúca nemocnica, by bol logickým krokom v rámci rozvoja zdravotníctva na Slovensku. Zároveň by išlo aj o dôležitú vzpruhu pre celý región Turca, ktorý sa dotetaz nespamätal z ukončenia zbrojárskej výroby a ktorý by tak dostal šancu na hospodársky reštart.

Vážený pán minister financií,

uvedomujeme si, že možno máme pred sebou posledné dni či hodiny, kedy sa dá “prehajdákanie” financií určených na výstavbu novej nemocnice v Martine ešte zvrátiť. Veríme, že nikto z nás nechce, aby dôsledky lajdáckosti a amaterizmu zopár ľudí ešte desaťročia znášali naše či vaše deti. Zdravie je totiž to najcennejšie, čo máme.

Členovia a členky občianskeho združenia Reštart Martina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu