Od začiatku marca funguje v Liptovskom Mikuláši miestna občianska poriadková služba


Foto: Od začiatku marca funguje v Liptovskom Mikuláši miestna občianska poriadková služba Foto: facebook/LM

V meste Liptovský Mikuláš už od začiatku marca funguje miestna občianska poriadková služba. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti. „Jej členovia dnes dostali do rúk pracovné zmluvy, absolvovali v priestoroch mestskej polície potrebné školenia a vykročili do terénu,“ dodali na Facebooku.

Osem mužov bude dohliadať na bezpečnosť v Hlbokom, na Priemyselnej, Vrbickej či v Okoličnom a okrem tejto činnosti budú dbať aj na ochranu životného prostredia. „Zámerom projektu je podpora komunitného rozvoja, zníženie páchania protispoločenského konania a predchádzanie vzniku konfliktov. Hliadka bude mať zázemie v unimobunke v Hlbokom,“ doplnila koordinátorka a garantka projektu Marcela Pavkovčeková.

Hladku má na starosť vedúci podľa pokynov mestskej polície. Projekt sa realizuje v Liptovskom Mikuláši už tretíkrát, predchádzajúci príslušníci poriadkovej služby boli napríklad súčinní aj pri zabezpečovaní poriadku pred poštou v čase vyplácania sociálnych dávok počas pandémie distribuovali žiakom pracovné materiály. S mužmi v zelených vestách sa budeme na uliciach stretávať 15 mesiacov,“ vysvetlilo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu