V žilinskej nemocnici vznikajú nové priestory pre budúcich zdravotníkov. Investície pochádzajú z vlastných zdrojov


Foto: V žilinskej nemocnici vznikajú nové priestory pre budúcich zdravotníkov. Investície pochádzajú z vlastných zdrojov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline investovali do rekonštrukcie priestorov, ktoré by mali byť určené pre budúcich zdravotníkov. Modernizácia prebieha na rozhraní prízemia a suterénu pavilónu gynekológie a pôrodníctva (Penelope), kde rekonštruujú bývalé skladové a obchodné priestory. Z nich vzniknú nové šatne, sociálne zariadenia a zborovňa.

„Slúžiť budú učiteľom a stredoškolákom zdravotníckych odborov, ktorí v našej nemocnici vykonávajú odbornú klinickú prax,“ doplnila žilinská nemocnica, ktorá zároveň uviedla, že investície pochádzajú z vlastných zdrojov.

„Chlapci z oddelenia hospodárskych a stavebných činností rozdelili sadrokartónovými priečkami veľmi veľkú a dispozične nesúmernú miestnosť a vznikli tu samostatné šatne so zborovňou. Súčasťou obnovy je tiež kompletná výmena elektroinštalácie, rozvodov, podláh, vymaľovanie a rekonštrukcia sociálnych zariadení,“ vysvetľuje FNsP Žilina  s tým, že sa týmto spôsobom taktiež snaží motivovať budúcich zdravotníkov, aby po ukončení štúdia zostali pracovať v ich nemocnici.


„Snažíme sa pokračovať v zmenách a budovať moderné zdravotnícke zariadenie, ktoré zlepšuje podmienky ako pre pacientov, tak svoj personál,“ dodala na záver nemocnica.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu