Nemocnica v Žiline eviduje nárast počtu hospitalizovaných aj výpadok personálu kvôli variantu omikron


Foto: Nemocnica v Žiline eviduje nárast počtu hospitalizovaných aj výpadok personálu kvôli variantu omikron Foto: fb/ilustračné foto.

Koncom minulého týždňa v piatok (18. 2.) informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline na sociálnej sieti o výraznom zvýšení počtu hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19.

„Napriek tomu treba zdôrazniť, že vzhľadom na vysoký celkový počet infikovaných je % počtu hospitalizovaných stále na relatívne dobrej úrovni, priebeh ochorenia nie je až tak dramatický ako v predchádzajúcom období. Delta by sa s nami takto nemaznala,“ doplnila nemocnica.

Rýchlo šíriaci sa variant omikron spôsobil výpadok personálu v žilinskej nemocnici, čo výrazne skomplikovalo plánovanie služieb, a to nielen na covidovom oddelení, ale aj na iných oddeleniach.

„K dnešnému dňu je u nás hospitalizovaných už 83 pacientov s ochorením covid-19, začiatkom februára to bolo ‚len‘ 30, z nich 6 s pripojením na invazívnu alebo neinvazívnu ventiláciu. Na oddelení pediatrie sa staráme o ďalších 3 detských pacientov s ochorením covid-19, ktoré sú hospitalizované v izolovanej časti spolu s rodičmi. Najmladšie dieťatko má 8 mesiacov,“ informuje nemocnica.

Na záver sa nemocnica poďakovala zdravotníkom a aj nezdravotníkom, ktorí pracujú, pomáhajú či zastupujú kolegov. „Situáciu zatiaľ zvládame len vďaka ochote a nasadeniu tých, ktorí ostávajú v práci a zabezpečujú ako starostlivosť o pacientov, tak chod celej nemocnice taktiež prostredníctvom dôležitých nezdravotníckych činností,“ dodala.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu