Na území Žiliny doplnili a vymenili desiatky lavičiek, v centre mesta sa však nachádzajú aj niektoré pôvodné


Foto: Na území Žiliny doplnili a vymenili desiatky lavičiek, v centre mesta sa však nachádzajú aj niektoré pôvodné Foto: čitateľ Peter

Mesto Žilina za posledné tri roky opravilo alebo vymenilo desiatky lavičiek v centre aj v mestských častiach. Napriek tomu sa na verejných miestach stále nachádza niekoľko pôvodných v zlom stave. Žilinčan Peter nás upozornil na jednu takúto lavičku na autobusovej zastávke Hurbanova pri obchodnom centre Mirage.

Podľa jeho slov nie je vhodná na bezpečné sedenie a zároveň by uvítal, keby samospráva zabezpečila výmenu. Vedenie mesta Žilina doteraz neevidovalo žiadnu sťažnosť týkajúcu sa tohto miesta, zabezpečí však výmenu.

Hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík obyvateľom prisľúbil, že mesto preverí stav lavičky a zjedná nápravu. Vysvetlil tiež, že samospráva zaviedla systém každoročnej dodávky nových lavičiek, ich obnovy a dopĺňania.


„Poškodené lavičky, ktoré nie je efektívne opraviť sa vymenia za nové a taktiež sa na vhodné miesta dopĺňajú nové lavičky. Okrem toho zároveň v rámci bežnej údržby pravidelne opravujeme existujúce lavičky – ošetrenie, náter, výmena poškodených častí,“ uviedol hovorca.

Podľa informácií získaných od radnice zabezpečujú renováciu a údržbu lavičiek na území Žiliny pracovníci oddelenia výroby a servisu, prípadne zmluvná spoločnosť v zmysle rámcovej zmluvy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu