V žilinskej nemocnici vznikla nová práčovňa, ktorá uľahčuje proces prania infekčnej bielizne


Foto: V žilinskej nemocnici vznikla nová práčovňa, ktorá uľahčuje proces prania infekčnej bielizne Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V covid pavilóne, ktorý sa nachádza vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, tvorí podstatnú časť aj zabezpečenie nezdravotníckej logistiky oddelenia. To si vyžaduje špeciálne technické vybavenie ako napríkladprechodové filtre, zabezpečenie stravy, pravidelné dopĺňanie zásob kyslíka, ktorý cez centrálne rozvody vedie priamo k pacientom, či zvoz a pranie bielizne a mnoho ďalších úloh.

V žilinskej nemocnici preto vzniká na prízemí budovy liečebne dlhodobo chorých podmienky na pranie infekčnej bielizne, ktorú ešte počas prvej vlny vytvorili v pavilóne urológie, kde bolo pôvodné pandemické oddelenie. Po následnom presťahovaní sa podarilo vytvoriť podmienky na to, aby celý proces jednoduchší a efektívnejší.

Nemonica rekonštruuje priestory s pomocou chlapských rúk z oddelenia hospodárskych a stavebných činností. Práčovňa je efektívnejšia v tom, že z jednej strany sa bielizeň do práčky vkladá, tzv. infekčná časť, a z druhej strany sa čistá bielizeň vyťahuje, tzv. neinfekčná časť.

„Ďakujeme chlapcom za parádnu prácu a tiež všetkým z okolitých priestorov za trpezlivosť počas stavebných prác,“ dodala Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu