Pri Bytči vzniklo kukuričné bludisko, obsahuje 1500 metrov cestičiek


Foto: Pri Bytči vzniklo kukuričné bludisko, obsahuje 1500 metrov cestičiek Foto: blukuku.sk

Kukuričné bludiská sú známe po celom svete, teraz jedno vzniklo aj v obci Maršová-Rašov pri Bytči. Bludisko na rozhraní Trenčianskeho a Žilinského kraja ponúka cestičky na ploche o rozmeroch 100 x 180 metrov. Návštevníci môžu blúdiť po 1500 metroch cestičiek.

Celkový čas blúdenia závisí od šikovnosti návštevníkov, organizátori pripravili pre návštevníkov tri varianty blúdenia. Tie obsahujú, napríklad, kartičku s tajničkou a hádankami či variant skenovania QR kódov. Zaujímavosťou je, že v piatok bludisko funguje až do polnoci, takže blúdenie sa stáva zaujímavejšie o to, že návštevník putuje v tme:

„Každý piatok v prípade priaznivého počasia si budete môcť zablúdiť až do polnoci. Prineste si so sebou aj baterky. Tieto nočné blúdenia budú určené pre všetkých no bude aj špeciálne večerné romantické blúdenia, kedy páry budú mať vstupné ako jedna osoba a samozrejme bude pripravené aj romantické prostredie. Pre rodičov s deťmi bude pripravená príjemná zvuková kulisa aby sa deti nebáli,“ informujú prevádzkovatelia bludiska.

Bludisko v kukurici funguje ako počas pracovných dní, tak aj cez víkend, a to vždy od deviatej hodiny ráno do 20:00 hodiny. V piatok je predĺžená otváracia doba až do polnoci. Viac informácií nájdete na blukuku.sk

Takto vyzerá bludisko na ploche 100x180 metrov. Zdroj: blukuku.sk

V neďalekom Hrabovom v minulosti recesisti vytvorili na zamrznutom rybníku gigantický nápis, ktorý narážal na odchod Veľkej Británie z Európskej únie či rotujúci kolotoč s nápisom I love Bytča. Nápis vytvorila približne dvadsiatka dobrovoľníkov aj za pomoci motorových píl, to, ako celý obrazec vznikal, zachytáva video nižšie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu