Špeciálna ZŠ a MŠ na Vlčincoch vytvorila verejnú zbierku na zriadenie terapeutickej miestnosti


Foto: Špeciálna ZŠ a MŠ na Vlčincoch vytvorila verejnú zbierku na zriadenie terapeutickej miestnosti

Rodičovské združenie pri Špeciálnej základnej škole a ŠMŠ na ulici Jána Vojtaššáka v Žiline organizuje verejnú zbierku na vytvorenie Terapeutickej miestnosti, ktorá bude situovaná v priestoroch oddelenia Centra špeciálno-pedagogického poradenstva.

Víziou je vytvoriť diagnostickú miestnosť, ktorá bude spĺňať podmienky psychologického vyšetrenia a špeciálnopedagogických terapií. Pokojné a podnetné prostredie pomôže podporovať sústredenie sa pri diagnostike a pokoj pri terapiách. Dnes prebieha v centre výrazná rekonštrukcia priestorov, keďže podmienky boli nevyhovujúce z priestorového, funkčného a zároveň estetického hľadiska.

„Pracujeme s deťmi, ktoré k nám privádza „iné“ obdarenie. Prečo iné ? Pretože naše deti majú mnoho rôznych diagnóz, ktoré im život priniesol. Niektoré sú ľahšie, iné sú zase ťažšie, ale o všetky sa snažíme starať rovnako a dávať im zo seba len to najlepšie. Čo však k práci okrem lásky, rozvahy a starostlivosti potrebuje psychológ či špeciálny pedagóg? Potrebuje špeciálne pomôcky, funkčné zariadenie, pokojné a podnetné miesto, kde by mohol s deťmi pracovať. Miesto, ktoré u detí vzbudzuje záujem, radosť z hry a práce, kde sa budú cítiť ako doma. A presne také miesto by sme chceli s Vašou pomocou vytvoriť. Každé dieťa je jedinečné a každá terapia, ktorú s takýmito deťmi robíme ich a aj nás posúva vpred, a v každom jednom dieťati je potenciál, aby tento svet urobil lepším,“ dodávajú terapeuti z Centra špeciálno-pedagogického poradenstva.

Vznik terapeutickej miestnosti môžete podporiť na tomto odkaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu