Na sídlisku Vlčince posunuli zónu so zákazom státia nákladných áut, zamedzili tak parkovaniu kamiónov


Foto: Na sídlisku Vlčince posunuli zónu so zákazom státia nákladných áut, zamedzili tak parkovaniu kamiónov

Parkovaniu nákladných vozidiel na ulici Sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince je koniec. Začiatkom tohto mesiaca došlo k posunutiu zvislých dopravných značiek vymedzujúcich zónu so zákazom státia pre autá s dĺžkou nad 5 metrov. Stalo sa tak na základe rozhodnutia samosprávy aj podnetu od obyvateľa sídliska.

O nevhodne odstavených kamiónoch sme informovali po tom, čo začali niektorí motoristi upozorňovať na rôzne kolízne situácie. Tie vznikali v dôsledku odstavených nákladných vozidiel v ľavom jazdnom pruhu pred mostom nad Košickou ulicou.

Keďže vodiči kamiónov neparkovali na moste, neporušovali vyhlášku o cestnej premávke. Ostatným motoristom však znemožňovali predchádzanie a plnohodnotné využívanie cesty, čo niekedy viedlo k nebezpečným incidentom. Tie vznikali pri tesnom predbiehaní áut alebo trolejbusov.

To, že v úseku jazdia autá rýchlejšie, ako je maximálna povolená rýchlosť, potvrdzujú aj viaceré poškodené zábradlia na okraji mosta. V minulosti tu došlo k pádom niekoľkých vozidiel.


Mesto Žilina sa riešením tohto problému zaoberalo už predtým, k posunu značenia pristúpilo až na jar. Zmena prinútila vodičov hľadať iné miesta na parkovanie. 

„Zhodli sme sa, že najefektívnejším riešením bude posunutie dopravného značenia zóny zákazu státia nákladných vozidiel nad 5 m na hranicu mostného objektu. Na mostoch je zastavenie a státie zakázané. Následne sme tiež dostali podnet od obyvateľa Vlčiniec, a to ešte skôr, ako vyšiel článok,“ spresnil Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.

V zákrute na zjazde z mosta už došlo v uplynulých týždňoch k oprave dvoch častí poškodeného zábradlia.

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu