Od 19. apríla by mohol celoslovenský COVID automat prepnúť z čiernej na bordovú


Foto: Od 19. apríla by mohol celoslovenský COVID automat prepnúť z čiernej na bordovú Foto: ilustračné

Epidemická situácia na Slovensku sa podľa odborníkov mierne zlepšuje, ak sa podarí potvrdiť aktuálny trend, celoslovenský COVID automat by sa mohol prepnúť z čiernej farby do bordovej od 19. apríla 2021. Na tlačovej konferencii o tom informoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Zároveň dochádza k zlepšeniu regionálnych charakteristík COVID automatu. Od budúceho pondelka budú na Slovensku len dva čierne okresy, Poprad a Kysucké Nové Mesto.

„Podľa regionálnej charakteristiky Slovensko ako celok zostáva naďalej v čiernej farbe. Pod hranicou 3000 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 sme už niekoľko dní, ak udržíme pozitívny vývoj poklesu v číslach, postupne sa Slovensko môže prepnúť do tzv. bordovej farby už 19. apríla,“ informuje ministerstvo.


Minister zdravotníctva spolu s tímom zároveň upozorňujú, že stav pacientov v nemocniciach, ktorí si vyžadujú intenzívnu starostlivosť, je naďalej vysoký. V prípade potvrdenia pozitívneho vývoja tak dôjde zrejme k uvoľneniu niektorých opatrení.

Pre okresy Žilina a Bytča naďalej platí zákaz predaja nápojov a potravín, ktorý vydal regionálny hygienik z dôvodu kritického stavu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou.

Rozdelenie regionálneho COVID automatu pre budúci týždeň. Zdroj: health.gov.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu