Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti, na cestách v Žilinskom kraji sa objavuje sneh aj poľadovica


Foto: Polícia vyzýva vodičov k opatrnosti, na cestách v Žilinskom kraji sa objavuje sneh aj poľadovica Foto: KR PZ Žilina

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Žiline vyzýva všetkých vodičov k opatrnosti. Dôvodom je zhoršená situácia na niektorých cestách Žilinského kraja. Mnohí motoristi si už od zimy odvykli prípadne ju za volantom ani nezažili. Časť vodičov dokonca neprezúva letné pneumatiky za zimné.

Už niekoľko rokov sa na našom území zima neprejavuje tak výrazne, ako v minulosti a niektorí šoféri preto nie sú zvyknutí jazdiť v zhoršených podmienkach akými sú poľadovica či súvislá vrstva snehu na vozovke. Polícia preto apeluje na dodržiavanie predpisov a zodpovedný prístup.

„Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na cestách sa najmä v ranných hodinách tvorí poľadovica, preto treba byť maximálne opatrný. Ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad, alebo námraza, vodič osobného auta môže takéto vozidlo použiť v cestnej premávke len ak má na všetkých nápravách zimné pneumatiky,“ uvádza KR PZ v Žiline.


V nepriaznivom počasí sa neoplatí ponáhľať, ale radšej vyraziť na cestu skôr, prípadne využite iné alternatívy dopravy. Častým problémom je aj konzumácia alkoholických nápojov pred jazdou a následné spôsobenie dopravnej nehody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina