S udržiavaním nepokosených pozemkov v Žiline a okolí pomôže nová služba Fantasia Garden


Foto: S udržiavaním nepokosených pozemkov v Žiline a okolí pomôže nová služba Fantasia Garden

V súčasnosti platný zákon nariaďuje vlastníkom pozemkov vykonávať opatrenia proti rozširovaniu burín, inváznych rastlín a náletových drevín. To znamená, že všetky zelené plochy je potrebné pravidelne udržiavať a zabezpečiť opatrenia proti šíreniu burín, škodcov a znehodnocovaniu iných pozemkov.

Žilinská samospráva začiatkom leta vyzvala všetkých vlastníkov pozemkov, aby dbali na dodržiavanie svojich povinností. Nielen na území mesta sa totiž nachádza viacero plôch, ktoré nie sú pravidelne udržiavané a burina na nich dorastá do značných výšok. Za nesplnenie povinností môže byť uložená pokuta až do 33-tisíc eur za jeden hektár pozemku.

Za neudržiavaním pritom môžu byť rôzne dôvody - nie každý majiteľ pozemku má možnosti na pravidelné udržiavanie svojich plôch, či už z časových alebo zdravotných dôvodov. Za účelom pomoci  týmto ľuďom vznikla v Žiline nová služba, ktorá pomôže s pravidelným kosením a starostlivosťou o zeleň.

Fantasia zaradila do portfólia svojich služieb aj údržbu zelene

Známa žilinská značka Fantasia, ktorá už niekoľko rokov prevádzkuje pizzériu a taxislužbu, nedávno rozšírila ponuku služieb o údržbu zelene. Fantasia Garden ponúka kosenie malých a stredne veľkých plôch, firemných areálov, ale aj súkromných pozemkov a záhrad.

Prenechajte starosti, ktoré si vyžadujú mnoho času a značné množstvo technického vybavenia, na profesionálnu firmu. Súčasťou portfólia služieb je aj úprava živých plotov a samostatných kríkov, zbieranie trávy do zberného koša či kosenie menej prístupného terénu. V prípade potreby zabezpečia pracovníci aj orezávanie stromov, konárov a vykonajú presvetľovacie rezy.

Ohľadom konzultácie k možnostiam údržby zelene sa môžete obrátiť na telefónne číslo 0910 500 250, kde vám po upresnení informácií zhotoví Fantasia Garden individuálnu cenovú ponuku.

S blížiacim sa koncom leta prichádzajú pre majiteľov záhrad ďalšie povinnosti. Aj tie je možné zveriť do rúk skúseným pracovníkom, ktorí zabezpečia hnojenie a vertikutáciu, orez stromov či základnú prípravu záhrady na zimné obdobie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok