VIDEO: Pred Žilinou v smere od Martina pribudne ďalšia svetelná križovatka


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Mnohí vodiči si nedávno všimli, aj nás na to upozornili, že pred Žilinou v smere od Martina vzniká nová svetelná križovatka. Na ceste I/18 prebiehajú rôzne stavebné práce, ktoré súvisia so stavbou predajne a skladu s nábytkom SCONTO. V rámci realizácie výstavby veľkej haly sa pracuje aj na napojení na frekventovanú cestu. V mieste vznikne nová križovatka, ktorej súčasťou budú aj pripájacie a odbočovacie pruhy a nové zastávky MHD. 

Odbočovanie vozidiel na vyťažený hlavný ťah medzi Žilinou a Martinom by v čase dopravnej špičky nebolo jednoduché, rovnako aj prechod chodcov a cestujúcich MHD. Dopravu bude preto riadiť svetelná križovatka. Je však otázne, či nebude spôsobovať ešte väčšie kolóny ako sú v Žiline teraz.

Momentálne je pre práce na Šibeniciach omedzená rýchlosť áut na 30 km/h a už teraz je potrebné, aby policajti riadili križovatku na Košickej ulici takmer každý deň. V prípade úplného zastavovania dopravy, čo i len krátkodobo, to môže znamenať kolaps na celej Košickej, Nemocničnej a Lavobrežnej ulici.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu