VIDEO: Bytovku na Predmestskej ulici začali búrať, na jej mieste postavia nájomné byty


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Mestu Žilina sa po viacerých súdnych sporoch podarilo vysťahovať neplatičov z bytovky na Predmestskej ulici. Jej stav je nevyhovujúci pre ďalšie obývanie a preto je nevyhnutné aby bola zbúraná. Vedenie mesta pristúpilo k asanácií budovy už začiatkom tohto týždňa. Pracovníci najskôr vypratávajú nábytok a zariadenie jednotlivých bytov, následne pristúpia k demontáži krovu a koncom týždňa začnú so samotným búraním.


Mesto Žilina plánuje pokračovať v boji proti neprispôsobivým občanom, ktorí devastujú mestské byty a sú navyše aj neplatičmi. Takýchto obyvateľov jednoducho z bytov vysťahujú. Jednej rodine s platnou nájomnou zmluvou, ktorá obývala spomínanú bytovku, bolo zabezpečené náhradné bývanie v mestskom nájomnom byte. Ostatní obyvatelia, ktorí obývali bytovku bez nájomnej zmluvy a neoprávnene, boli vysťahovaní bez nároku na náhradné bývanie. 

Po asanácii zdevastovanej stavby tu však neostane prázdne miesto, ale ihneď sa začnú prípravné práce pre výstavbu bytového domu s nájomnými bytmi. Tie budú prideľované podľa poradovníka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu