Žilinská radnica má zdiagnostikované mosty na Vlčincoch, termín opravy nie je známy


Foto: Žilinská radnica má zdiagnostikované mosty na Vlčincoch, termín opravy nie je známy

Dva mostné objekty na ulici sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince v Žiline, ktoré slúžia automobilovej doprave, sú v nedostatočnom technickom stave. Mesto Žilina má stav zdiagnostikovaný, opravu mostov pripravuje.

Technický stav týchto mostov sa rokmi postupne zhoršuje, popod mostné objekty navyše vedie chodník pre peších a cyklotrasa. Nosná časť a betónové piliere sú viditeľne poškodené, na mnohých miestach je odhalená železná výstuž. Asfaltový kryt vozovky je v celej dĺžke popraskaný. 

Po zimnom období sa objavili nové výtlky, aktuálne je oprava mostov vo fáze prípravy: „V súčasnosti bola spracovaná diagnostika mostných objektov, na základe ktorej je následne potrebné vypracovať projektovú dokumentáciu a vydať stavebné povolenie na realizáciu v zmysle platnej legislatívy,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Časový horizont bude podľa hovorcu závisieť od spracovania projektovej dokumentácie a vydania povolenia, mesto bude musieť nájsť finančné prostriedky na opravu mostov. Už dnes napnutý mestský rozpočet čakajú výrazné škrty aj v investičnej oblasti z dôvodu pandémie.


Obyvatelia lokality uvidia v blízkej dobe zlepšenie v podobe realizácie osvetlenia troch priechodov pre chodcov, ktoré na ulici sv. Cyrila a Metoda v blízkej dobe zrealizuje mesto. Podľa situačnej schémy osvetlenia pribudnú dva priechody pri veterinárnej klinike a tretí na opačnej strane cesty, pri predajnom stánku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu