Igor Janckulík sa vzdal funkcie podpredsedu Žilinského samosprávneho kraja


Foto: Igor Janckulík sa vzdal funkcie podpredsedu Žilinského samosprávneho kraja

Dňa prvého marca sa vzdal funkcie podpredsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igor Janckulík, rozhodnutie prišlo po tom, ako vo voľbách deň predtým nezískalo Kresťanskodemokratické hnutie dostatočný počet hlasov na vstup do parlamentu. Janckulík kandidoval z 8. priečky, vo voľbách získal 11 167 preferenčných krúžkov. 

Ako oznámil v stanovisku na sociálnej sieti, zostáva naďalej poslancom ŽSK. Po vzdaní sa funkcie bude mať kraj na určitý čas troch podpredsedov, pričom Peter Dobeš bude aj v Národnej rade Slovenskej republiky (NR SR). Šancu stať sa poslancom parlamentu má aj ďalší podpredseda Milan Laurenčík, ktorý je v súčasnosti medzi náhradníkmi. 

„Budem vás naďalej zastupovať ako poslanec ŽSK pre obvod Námestovo. K môjmu rozhodnutiu ma viedlo viacero faktorov a zvažoval som ho z každej strany. Vyhodnotil som výsledky týchto volieb, podľa ktorých necítim podporu ani pre moju ďalšiu prácu podpredsedu ŽSK. Bol som vždy za to, aby v parlamente mali svojich zástupcov aj regióny. Funkciu podpredsedu župy som vnímal ako most medzi regionálnou a národnou politikou, a preto nevidím opodstatnenie, aby som v nej ďalej pokračoval. Na druhej strane, som rád, že vedenie Žilinskej župy bude mať silnú oporu v hnutí Oľano. A tak verím, že problémy, hlavne v doprave a zdravotníctve, ktorým som sa prioritne venoval, sa budú v Žilinskom kraji ľahšie riešiť,“ uviedol k rozhodnutiu Janckulík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu