Dopravu v Žiline skomplikuje aj menšia búrka, podjazd pod Estakádou sprejazdnili až dnes ráno


Foto: Dopravu v Žiline skomplikuje aj menšia búrka, podjazd pod Estakádou sprejazdnili až dnes ráno Foto: KR PZ Žilina

V stredu 5. júna 2019 zasiahla Žilinu búrka, ktorá sa vo viacerých častiach mesta podpísala pod komplikácie v doprave. Mnohé cesty zostali po krátkom intenzívnom daždi zaplavené a voda nemala kam odtekať. Dažďová kanalizácia sa upchala a niekde dokonca vyrazila späť na cestu. 

Najkritickejšie úseky boli práve na Priemyselnej ulici a na podjazde popod Estakádu smerom od Ľavobrežnej. Polícia musela frekventovaný hlavný ťah uzavrieť a všetku dopravu odkloniť cez mesto. Vyčistiť kanalizačné vpuste pomáhali žilinskí hasiči. 

„Žilina - prieťah mestom Ľavobrežná pod estakádou - po búrke ostala voda, cesta je z dôvodu bezpečnosti uzavretá, odklon cez mesto,“ informovalo Operačné stredisko KR PZ v Žiline v čase o 18:01 hod.

Vysokú hladinu vody na ceste nám vodiči nahlásili aj na sídlisku Vlčince, kde v oblasti ulice Matice Slovenskej dosahovala výšku aj okolo 30 centimetrov. Podobná situácia bola v časti Rosinky, kde bol jeden jazdný pruh úplne zaliaty vodou a autá pri prejazde až zaplavovali zastávku MHD.


O pár metrov ďalej, pred kruhovým objazdom v Celulózke, sa taktiež upchala dažďová kanalizácia a voda zaplavila celú šírku cesty. Bezpečný prejazd bol možný len veľmi nízkou rýchlosťou. Ulica Priemyselná bola zaplavená na väčšom úseku a voda cez kanalizačné poklopy vyvierala späť na cestu. Miestami dosahovala hladinu aj 20 centimetrov.

Problémový úsek podjazdu pod Estakádou sa podarilo sprejazdniť až dnes 6. júna v ranných hodinách. „Žilina - cesta ĽAVOBREŹNÁ - prieťah mestom, po očistení a opadnutí vody opäť sprejazdnená,“ informovalo Operačné stredisko KR PZ v Žiline v čase o 05:32 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu