Pri nehode v Lietavskej Lúčke sa zranil 21-ročný vodič Audi a jeho 20-ročná spolujazdkyňa


Foto: Pri nehode v Lietavskej Lúčke sa zranil 21-ročný vodič Audi a jeho 20-ročná spolujazdkyňa

V nedeľu 31. marca došlo krátko pred pol desiatou hodinou večer na ceste prvej triedy v obci Lietavská Lúčka k dopranej nehode, po ktorej zostalo poškodených viacero vozidiel. Polícia už pracuje na objasnení príčiny vzniku nehody. 

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 21-ročný vodič z okresu Námestovo viedol osobné motorové vozidlo Audi A6 v smere jazdy od Rajca na Žilinu. V priamom úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo cesty vľavo, kde narazil do oplotenia,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Následne mal mladý vodič s vozidlom prejesť cez vozovku vpravo, kde narazil do rodinného domu, odstaveného motorového vozidla Škoda Octavia a stĺpu obecného rozhlasu.


„Pri dopravnej nehode utrpeli vodič a 20-ročná spolujazdkyňa doposiaľ presne nezistené zranenia. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ uzavrel Moravčík.

Na sociálnej sieti Facebook sa objavili spolu s fotografiami z miesta nehody aj informácie, že k nehode pri cementárni malo dôjsť počas predchádzania vo vysokej rýchlosti. V obci platí maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu.

„Jeden obiehal 3 autá za sebou cca v 80-100 km/h, napálil to do jedného a odniesli to viaceré autá. Dve autá minimálne na šrot spučené, sanitka by tam už mala byť,“ napísal Ján.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina