Kandidáta na primátora Petra Fiabáne podporuje 42 z celkových 150 kandidátov na poslancov v Žiline


Foto: Kandidáta na primátora Petra Fiabáne podporuje 42 z celkových 150 kandidátov na poslancov v Žiline Foto: Peter Fiabáne

O 31 poslaneckých kresiel v Žiline zabojuje v novembri až 150 kandidátov, ktorých zoznam bol zverejnený dnes. Jeden zo siedmych kandidátov na primátora, Peter Fiabáne, dnes predstavil širokú koalíciu, zloženú z uchádzačov o poslaneckú stoličku.

Jeho kandidatúru podporilo až 42 kandidátov na poslanca Mestského zastupiteľstva v Žiline, čo predstavuje takmer tretinu všetkých zaregistrovaných kandidátov. 

„Máme za sebou už niekoľko mesiacov kampane a tie ma napĺňajú hrdosťou. Spojili sme skupinu 30 žilinských aktivistov a odborníkov a spoločne sme predstavili náš program, Plán ZA. V júli sa nám podarilo v Žiline spojiť takmer všetky súčasné opozičné demokratické strany do jedného silného bloku. A dnes predstavujeme širokú koalíciu kandidátov, ktorí verejne deklarujú podporu môjmu programu a kandidatúre,“ dodal Fiabáne.


V kandidatúre ho podporujú až štyri samostatné zoskupenia - OĽANO-OKS-SaS-NOVA (12 kandidátov), Sme Rodina (12 kandidátov), Progresívne Slovensko (1 kandidát), Nezávislí za ZA (15 kandidátov) a ďalší dvaja samostatne kandidujúci potenciálni poslanci. Fiabáne na margo širokej podpory uviedol, že práve tá pomôže presadiť potrebné zmeny. 

Kandidátom sa za ich dôveru poďakoval: Preto som veľmi vďačný za podporu tak veľkého množstva kandidátov a zoskupení. Vďaka tomu som presvedčený, že sa nám podarí presadiť vrátenie parkovacej politiky do rúk mesta, reformu mestskej polície, dostavbu chýbajúcich športovísk a ďalšie riešenia, ktoré Žilina potrebuje.“


Dôvody jednotlivých zoskupení k podpore Petra Fiabáne na primátora Žiliny

„My ako koalícia strán podporujeme Petra Fiabáne v jeho kandidatúre na primátora. V minulosti už veľakrát počas svojho poslaneckého pôsobenia dokázal, že vie byť človekom odvážnym, ktorý vie bojovať s korupciou a nebojí sa otvorene postaviť problémom. Žilina potrebuje primátora, ktorý ľudí reálne spája a nestavia len na násilnom marketingu,“ povedala za zoskupenie strán SaS, OĽANO, OKS a NOVA Barbora Birnerová.  

„Naše hnutie Sme Rodina postavilo kandidátov, ktorí prežili celý život v Žiline,  poznajú jej problémy, aj záujmové skupiny, ktoré sa opakovane snažia ovládnuť toto mesto. Sme rozhodnutí podporiť Petra Fiabáne aj z toho dôvodu, že má najlepší a najkomplexnejší program a vie si predstaviť Žilinu ako mesto, ktoré umožňuje ľuďom spokojný a pokojný život,“ zdôvodnil podporu zo strany kandidátov hnutia Sme Rodina Rastislav Palutka.

„Petra Fiabáne považujem za čestného a slušného človeka, poznám jeho životný príbeh, v ktorom zasvätil veľa svojho času a energie rozvoju mladých ľudí. Peter je pracovitý človek, tímový hráč, človek dialógu, ktorý sa nebojí radiť s odborníkmi. Zároveň má ako dlhoročný mestský poslanec potrebné skúsenosti s riadením mesta a nie je spájaný so žiadnymi záujmovými alebo finančnými skupinami, je slobodný. Naše zoskupenie Nezávislí za ZA sa snaží spájať čestných a slušných ľudí a preto sú nám hodnoty Petra Fiabáne veľmi blízke,“ uviedol Peter Ničík za zoskupenie Nezávislí za ZA.

„Žilina ako mesto ide dlhodobo pod svoje možnosti. Zďaleka nepripomína moderné mesto 21. storočia. Ale objavil sa tu jeden kandidát, ktorý má víziu, program a riešenia ako priviesť Žilinu do 21. storočia a spraviť z nej moderné mesto. Ten kandidát je Peter Fiabáne a v Progresívnom Slovensku sme sa rozhodli, že ho podporíme. Veľmi tiež zavážilo, že je to jediný kandidát, ktorý nemá od nikoho požičané, nikomu nemusí nič vracať a môže sa slobodne rozhodovať,“ povedal za stranu Progresívne Slovensko Tomáš Mikluščák.

Silný mandát Petra Fiabáne potvrdzujú nielen desiatky potenciálnych poslancov, ktorí za ním stoja, ale aj tisícky podpisov od obyvateľov Žiliny, ktorí sa rozhodli podporiť jeho program a víziu modernej, čistej a transparentnej Žiliny. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu