FOTO: V Žiline sa na nočnej cyklojazde stretli cyklisti, vytvorili svetelnú reťaz


  • 23 júl 2021 - 15:08
Zdroj: OZ Mulica, K.Horníček a M.Gogola

V stredu 21. júla sa uskutočnila letná júlová cyklojazda, na ktorú dorazilo niekoľko desiatok cyklistov všetkých vekových kategórií. Tí spolu vytvorili svetelnú reťaz nočnou Žilinou. Hojná účasť milo prekvapila aj organizátorov z občianskeho združenia Mulica, ktoré rieši udržateľnú mobilitu v Žiline:

„Milo sme boli prekvapení účasťou, keď sa nazbieralo skutočne veľa cyklistov. Trasa viedla zo Stanice Záriečie cez Hurbanovu ulicu, Hviezdoslavovu a ul.1 mája odkiaľ sme sa presunuli cez Hlbokú cestu na Vlčince. Odtiaľ sme sa vydali po ulici Vysokoškolákov cez Bulvár až na Mariánske námestie. Celkovo sme prešli necelých 10 km. Tempo v čele pelotónu udávali hlavne malí cyklisti, ktorým sa ani v tejto nočnej dobe nechcelo spať a myslím, že si jazdu mestom užívali spolu s ostatnými.“

Letná nočná cyklojazda poskytla možnosť vychutnať si jazdu nočnou ulicou Žiliny a v pelotóne s ostatnými, organizátori ďakujú všetkým za účasť a rovnako vodičom za trpezlivosť. Ak to umožní pandemická situácia, plánujú zorganizovať podobnú akciu aj v auguste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu