FOTO: Mesto Žilina zrekonštruovalo štyri nájomné byty pri Rajčanke


  • 24 jún 2021 - 16:02
Zdroj: Mesto Žilina

Rekonštrukčné práce v Bytovom dome Lesník na ulici Pri Rajčianke stáli viac ako 17 500 eur, žilinská samospráva ich ukončila v uplynulých dňoch po približne poldruha mesiaci. Počas prác boli obnovené štyri dvojizbové sociálne nájomné byty vo vlastníctve mesta. 

Zrekonštruované byty mesto odovzdalo správcovi, spoločnosti Žilbyt. Tri byty budú pridelené žiadateľom o mestské nájomné byty v zmysle Všeobecného záväzného nariadenia č. 5/2021 o prideľovaní nájomných bytov pre sociálne účely vo vlastníctve mesta Žilina, jeden byt bol rekonštruovaný už ako obývaný.

Rekonštrukcia, ktorú uskutočnila spoločnosť EL-PAV s.r.o., spočívala v odstránení plesní, plávajúcich podláh, odpadávajúcich vnútorných omietok a vo výmene sadrokartónových podhľadov v miestach poškodenia. V bytoch boli položené nové plávajúce podlahy, steny v súčasnosti už chránia protiplesňové nátery.

Bytový dom Lesník vznikol premenou z administratívnej a prevádzkovej budovy na obytný dom, rekonštrukčné práce boli dokončené v januári 2016. Ide zatiaľ o posledný bytový dom, ktorý pribudol do fondu nájomných bytov mesta Žilina. V rámci rekonštrukcie sa tu vybudovalo 20 bytových jednotiek - tri jednoizbové byty, štrnásť dvojizbových bytov a tri trojizbové byty.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu