FOTO: Výstavba ovocného sadu na Vlčincoch napreduje, dokončený by mal byť ešte v tomto roku


  • 13 november 2017 - 11:45

Ovocný park na Dobšinského ulici naberá postupne kontúry, celkové náklady na jeho výstavbu sú v odhadovanej výške 81 400 eur bez DPH. Na mieste by mal vzniknúť, medzi inými, aj chodník pre bosú nohu. Čitateľ Marián nám pred niekoľkými dňami zaslal fotografie, na ktorých je vidieť, že s prácami zhotoviteľ neotáľa a pracuje aj do neskorých večerných hodín.

Pôdorys ovocného sadu na Vlčincoch si môžete pozrieť nižšie, nákres zahŕňa vegetáciu či mobiliár. „Zákazka zahŕňa vybudovanie nových chodníkov, ktoré budú plynulo napojené na jestvujúce komunikačné trasy, inštaláciu verejného osvetlenia v sade, vybudovanie základov budúceho altánku, vegetačné úpravy - založenie trávnika, výsadba kvetín, drevín, atď. a drobnú architektúru - lavičky, informačné nosiče, odpadkové koše, detské pieskovisko či chodník pre bosú nohu,“ potvrdil v októbri hovorca mesta Pavol Čorba.


„Na Vlčincoch začali v poslednej dobe vo veľkom pracovať na ovocnom sade, minulý víkend celý deň vozili hlinu a v pondelok dokonca pracovali až do noci na betónovaní chodníkov. Pri osvetlení vznikla zároveň zaujímavá projekcia stromov na okolité paneláky,“ uviedol čitateľ Marián.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu