Mesto Žilina si dalo vypracovať aktualizáciu štúdie rekonštrukcie Radnice, termín začatia je neznámy


Foto: Mesto Žilina si dalo vypracovať aktualizáciu štúdie rekonštrukcie Radnice, termín začatia je neznámy

Zo zoznamu zverejnených objednávok vyplýva, že mesto Žilina si dňa 9. júla 2018 objednalo vypracovanie architektonickej štúdie rekonštrukcie budovy “Radnica Žilina” za sumu 4 500 eur bez DPH. V rozpočte mesta, ktorého zmeny schvaľujú poslanci na zasadnutiach Mestského zastupiteľstva v Žiline, bolo na tento účel vyčlenených 40-tisíc eur.

Začiatkom roka deklaroval žilinský primátor Igor Choma záujem v tomto roku zrekonštruovať Námestie Andreja Hlinku spoločne so sadom SNP, Mariánske námestie či Kamennú ulicu. Mesto plánuje podľa slov hovorcu zrekonštruovať celú budovu vrátane suterénu a podkrovia, zatiaľ však nevie, kedy.

Mesto Žilina plánuje získať finančné prostriedky na rekonštrukciu radnice prostredníctvom fondov, resp. z externých zdrojov. Termín začatia rekonštrukcie tak závisí od toho, či sa mestu podarí získať finančné prostriedky potrebné na realizáciu tohto projektu. Do dnešného dňa je zatiaľ vyhotovená len prípravná projektová dokumentácia,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Už v roku 2013 si mesto objednalo a zaplatilo premeranie a domeranie jestvujúceho stavu a vyhotovenie digitálnych podkladov budovy Radnice mesta Žilina u rovnakej osoby, zákazka za 3 588 eur bez DPH obsahovala aj architektonickú štúdiu rekonštrukcie samotnej budovy. Aktuálna zákazka má nadväzovať práve na štúdiu, ktorá bola vypracovaná v roku 2013.


„Mesto Žilina si neobjednalo novú štúdiu. Ide o úpravu, resp. aktualizáciu pôvodnej štúdie, ktorá bude zohľadňovať nové požiadavky,“ doplnila Zigová. Objednávky z roku 2013 aj 2018 môžete vidieť na obrázku nižšie, dostupné su aj na egov.zilina.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu