V dňoch 4. - 10. decembra chytili policajti 42 opitých vodičov, desať z nich spôsobilo nehody


Foto: V dňoch 4. - 10. decembra chytili policajti 42 opitých vodičov, desať z nich spôsobilo nehody Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji odhalila počas 49. týždňa tohto roka na cestách až 42 podgurážených vodičov. Z tohto počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 18 nafúkalo nad 1 promile
  • 13 nafúkalo pod 1 promile
  • 1 sa dychovej skúške odmietol podrobiť
  • 10 spôsobilo dopravné nehody

Turčianske Teplice

V piatok 8. decembra vo večerných hodinách spôsobila dopravnú nehodu v okrese Turčianske Teplice 55-ročná vodička jazdiaca na vozidle Ford Fiesta. Pri dychovej skúške policajti vodičke namerali 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile.

V sobotu 9. decembra v skorých ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu 43-ročný vodič na vozidle  VW Passat. Pri dychovej skúške policajti vodičovi namerali 0,84 mg/l alkoholu vdychu, čo je v prepočte 1,75 promile.


Žilina

V sobotu 9. decembra podvečer spôsobil na križovatke Košická v Žiline dopravnú nehodu 61-ročný vodič vozidla VW Polo. Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,12 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,33 promile.

V nedeľu 10. decembra po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v Žiline 23-ročný vodič na vozidle Seat Cordoba. Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile.

Podgurážená vodička a vodiči boli obvinení z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu