FOTO: Fotograf Martin Ondroš pri potulkách Západnými Tatrami zvečnil divokú krásu kamzíkov


FOTO: Fotograf Martin Ondroš pri potulkách Západnými Tatrami zvečnil divokú krásu kamzíkov
Galéria: 31 fotiek
Foto: Martin Odroš

Martin Ondroš je vášnivým dobrodruhom a obdivovateľom krás našej krajiny. Svoje zážitky z potuliek prírodou si však nenecháva len pre seba, cez objektív fotoaparátu sprostredkúva ich čaro aj ostatným. Rovnako tak urobil aj po jeho návšteve Západných Tatier, ktorá priniesla aj čosi mimoriadne – blízke stretnutie s kamzíkmi.

Na začiatku apríla sa vybral na vrch Volovec. Keďže na slovenskej strane ešte do júna platí zimná uzávera, výstup podnikol z Poľska. Jeho kroky tak viedli Chocholovskou dolinou a pokračovali cez Lúčnu a Rákoň, za ktorými zamieril až k stanovenému cieľu.

Keďže v deň, keď Martin vyrazil do hôr, boli teploty príjemné a výnimočne nefúkal ani silný vietor, ľudí sa po chodníkoch pohybovalo mnoho. To však rohatých obyvateľov našich hôr nerozhodilo. Turistom sa tak naskytol výnimočný pohľad.

„Pri stúpaní na Volovec sa blízko chodníka objavila taká menšia črieda približne desiatich až dvanástich kamzíkov. Neboli ďaleko, no nedali sa vyrušovať okoloidúcimi turistami,“ opisuje Martin zážitok z výstupu, ktorý sa rozhodol zvečniť na fotografiách.

Za použitia teleobjektívu sa mu pritom nepodarilo zachytiť len nádhernú scenériu s týmito divokými tvormi v popredí, ale aj detailné zábery zdôrazňujúce ich krásu a eleganciu. Veď sa o tom v galérii presvedčte sami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu