Hasiča malo pri súboji s medveďom zachrániť skotúľanie z kopca. Čakajú nás vraj najhoršie mesiace (FOTO)


Foto: Hasiča malo pri súboji s medveďom zachrániť skotúľanie z kopca. Čakajú nás vraj najhoršie mesiace (FOTO)
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Lucia Alena Dudeková

Cez víkend došlo pri obci Povina k útoku medveďa na dobrovoľného hasiča. Starostka následne priniesla nové informácie o incidente. Na sociálnych sieťach zároveň vyzýva k regulácii našej najväčšej šelmy.

Hasiča Tomáša malo pri súboji s medveďom podľa slov Aleny Dudekovej zachrániť to, že sa skotúľal aj so zvieraťom dole kopcom. Nevie, čo by sa stalo, keby ostali na rovine.

„Nechceme nič viac len to, aby mal život človeka väčšiu hodnotu ako medveď! Alebo sa máme tváriť, že je v poriadku, keď premnožené medvede pod chvíľou ohrozujú ľudí na živote? Že ich máme v záhradách, dvoroch či na miestnych komunikáciách?“ napísala starostka.



Do okolitých lesov krátko po útoku vyrazili policajti zo Žiliny aj Kysuckého Nového Mesta, neskôr poľovníci aj zásahové tímy. Počas dnešného dňa (23. apríla) boli pri turistickom chodníku smerom na Ľadonhoru, kde došlo k napadnutiu, nainštalované fotopasce.

„Vo štvrtok sa osadia ešte odpudzovače a informačné tabule o výskyte medveďa hnedého. Ako povedali páni zo zásahového tímu, pri vstupe do lesa treba dať vedieť o sebe, že sme tam. Čakajú nás vraj najhoršie mesiace, kedy bude stret s medveďom ešte väčší,“ varuje Dudeková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu