VIDEO: Opitý motorkár unikal pred policajtami zo Žiliny na Kysuce. Mal zákaz šoférovať


Foto: VIDEO: Opitý motorkár unikal pred policajtami zo Žiliny na Kysuce. Mal zákaz šoférovať Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Napriek tomu, že veľkonočné sviatky sú zväčša spájané s pokojom, zažili žilinskí policajti v sobotu večer poriadnu akciu. Museli prenasledovať motocyklistu, ktorý pred nimi unikal po hlavnom ťahu na Kysuce.

Naháňačka sa odohrala 30. marca vo večerných hodinách na komunikácii I/11. Motorkár išiel veľkou rýchlosťou smerom zo Žiliny na Čadcu, pričom nereagoval na výstražné svetelné ani zvukové znamenia od policajtov, ktorými sa ho snažili zastaviť.

Vodiča najskôr prenasledovala jedna hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Krásno nad Kysucou, následne prišla na pomoc aj druhá. Spoločne ho zastavili na križovatke v Krásne nad Kysucou.


Vodič sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu,“ priblížila žilinská polícia.

Následným vyšetrovaním sa zistilo, že 29-ročný muž mal súdom zakázané viesť motorové vozidlá na štyri roky. Teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu