Google ocenil Oravský hrad Zlatým špendlíkom. Je najobľúbenejší v celom Žilinskom kraji


Foto: Google ocenil Oravský hrad Zlatým špendlíkom. Je najobľúbenejší v celom Žilinskom kraji Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Oravský hrad navštívia každoročne tisícky ľudí z blízka aj z ďaleka, väčšina z nich pritom odchádza nadmieru spokojná. Svedčí o tom vynikajúce hodnotenie pamiatky na Google mapách, vďaka ktorému si dominanta Oravy vyslúžila prestížne ocenenie Zlatý špendlík - po stopách slovenských hradov a zámkov.

Rovnaké ocenenie vďaka používateľským recenziám získalo ďalších sedem hradov alebo zámkov v ostatných krajoch. Zlatý špendlík pre víťaza zo Žilinského kraja prevzala Mária Jagnešáková, riaditeľka Oravského múzea P. O. Hviezdoslava, ktoré historickú stavbu spravuje.

„Zlatý špendlík je ocenením vynaloženej námahy, za ktorou sa skrýva široký tím ľudí a veľa hodín odbornej práce na rôznych úrovniach s dôrazom chrániť a vhodným spôsobom prezentovať toto kultúrne dedičstvo,“ uviedla Mária Jagnešáková.



Návštevníci hradu mali podľa nej v recenziách vyzdvihovať najmä úroveň služieb, atraktívne expozície či nápadité sprievodné programy pre deti aj dospelých, ktoré múzeum pravidelne organizuje. Viacerí tiež ocenili odborný prístup pri obnove pamiatky do jej predošlej krásy.

„Gratulujeme Oravskému hradu za získanie ocenenia Zlatý špendlík. Cenu síce odovzdáva Google, je to však skôr ocenenie zo strany návštevníkov, ktorí hrad navštívili a zanechali na Mapách Google pozitívne hodnotenie,“ doplnila Iva Fialová, hovorkyňa spoločnosti Google pre Českú republiku a Slovensko.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu