Heřmánek, Dušek aj Chantal Poullain: Vyrazte si na Týždeň kultúry do Veľkých Karlovíc


Foto: Heřmánek, Dušek aj Chantal Poullain: Vyrazte si na Týždeň kultúry do Veľkých Karlovíc

Šapitó v malebnom horskom údolí, kúzelná atmosféra augustových večerov a skvelé predstavenia, ktoré vás rozosmejú, a nadchnú. Takýto bude Týždeň kultúry vo Valašsku -  od štvrtku 17. do stredy 23. augusta vo Veľkých Karloviciach. Urobte si prázdninový výlet na vychýrenú akciu Rezortu Valachy. Je to len päť kilometrov za českou hranicou.

Tradičný festival ponúkne behom siedmich dní až deväť predstavení v originálnom prostredí cirkusového šapitó. Cez víkend bude pripravený aj program pre deti a denne pred každým večerným predstavením živá hudba pri šapitó. To všetko doplní pohodová párty zóna s bistro občerstvením od tímu neďalekého Spa hotela Lanterna.

Zo známych mien sa môžete tešiť napríklad na Karla Heřmánka, Chantal Poullain, Davida Prachaře, Lindu Rybovou či Lucii Zedníčkovou. Opäť príde aj Jaroslav Dušek so Štyrmi dohodami a Piatou dohodou. Vstupenky si môžete kúpiť jednoducho on-line na webe www.tydenkultury.cz.


Náš tip: keď sa počas festivalu ubytujete v Spa hotelu Lanterna na kopci nad šapitó, máte vstupenku v cene pobytu. Užijete si tak nielen divadlo, ale aj odpočinok v prírode a relaxáciu vo wellness. Ubytovanie zahŕňa raňajky, popoludňajší snack Aperitivo moment, večeru a voľný vstup do hotelového spa a neďalekého Wellness Horal. 


Kompletný program Týždňa kultúry vo Valašsku:

  • 17. 8. - Zahájovací koncert pesničkárky Kaczi (zdarma)
  • 17. 8. - Traja muži na zlej adrese (Divadlo Bez zábradlí) – v hlavnej roli Karel Heřmánek
  • 18. 8. - Úča musí pryč (Divadlo Verze)
  • 19. 8. - Čiperkové + Rodinný den pri šapitó (až do 15:00)
  • 19. 8. - Ráno potom (Pantheon Production) – v hlavnej roli Lucie Zedníčková a Michaela Tomešová
  • 20. 8. - 000 a jedna noc (Divadlo NAVĚTVI, pre deti)
  • 20. 8. - Rebelky (Divadlo Bolka Polívky) – v hlavnej roli Chantal Poullain
  • 21. 8. - Štyri dohody (Jaroslav Dušek)
  • 22. 8. - Piata dohoda (Jaroslav Dušek)
  • 23. 8. - Beseda: Jaroslav Dušek a Pjér la Šé´z

Tip pre rodiny s deťmi: Sobota 19. 8. bude zasvätená deťom. Od 10:00 hod. môžete zájsť na vystúpenie populárnej detskej kapely Čiperkové, následne až do 15:00 hod. pokračuje Rodinný den pri šapitó s množstvom hier, ETA súťaží kuchárov alebo cirkusovým workshopom. V nedeľu 20. 8. sa pre deti hrá rozprávka 1000 a jedna noc. Pribaľte si aj plavky a po predstaveniach sa zastavte vykúpať do termálnych bazénov vo Wellness Horal.

Rezort Valachy Veľké Karlovice usporadúva festival už po siedmykrát. Výťažok každý rok putuje na dobrú vec. V minulosti priniesol na dobročinné účely už viac ako milión českých korún. Tento rok poputujú peniaze mobilnému hospicu Strom života a rodine 15-ročného Tomáša Koňaříka z Veľkých Karlovíc, ktorý trpí svalovou dystrofiou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok