Starší muž na Liptove nasadol do auta s 3,17 promile, nabúral už na parkovisku


Foto: Starší muž na Liptove nasadol do auta s 3,17 promile, nabúral už na parkovisku Foto: KR PZ Žilina

Včera sme informovali o nehode na Liptove, pri ktorej osobné auto prerazilo oplotenie pri rodinnom dome. Po príjazde polície sa zistilo, že mladý vodič bol pod vplyvom alkoholu. Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, podobná situácia sa v rovnakom regióne zopakovala aj na ďalší deň.

Tentokrát mal však vodič takmer o štyridsať rokov a dve promile alkoholu v krvi viac. Druhá nehoda sa stala na parkovisku pri bytovom dome v meste Liptovský Mikuláš, kde do betónového oplotenia narazil 61-ročný motorista z Trnavského okresu.



K nárazu došlo počas jeho snahy o bezpečné vycúvanie vozidla značky Škoda z parkoviska. Šofér však pred jazdou požil veľké množstvo alkoholu a auto nedokázal poriadne ovládať. Pri dychovej skúške nafúkal až 3,17 promile. Náraz do betónu mu nespôsobil žiadne zranenia.

„V súvislosti s touto udalosťou už vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Opätovne upozorňujeme vodičov, aby jazdili zodpovedne a v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu