Polícia obvinila muža, ktorý opitý prerazil autom dvere na benzínke v Dolnom Kubíne, mal pri sebe dva nože


Foto: Polícia obvinila muža, ktorý opitý prerazil autom dvere na benzínke v Dolnom Kubíne, mal pri sebe dva nože
Galéria: 4 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vzniesol obvinenie 55-ročnému mužovi z Dolného Kubína pre zločin poškodzovania cudzej veci, ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky a prečiny útoku na verejného činiteľa. 

Obvinený muž mal v utorok 7. marca 2023 v nočných hodinách s nožmi v rukách poškodiť štyri vozidlá taxi služby. Osobným motorovým vozidlom značky Seat Leon tiež prerazil vstupné dvere na čerpacej stanici, kde poškodil tovar a zariadenie. Pri svojom konaní poškodil aj vozidlo zasahujúcich policajtov.

V čase incidentu sa v prevádzke čerpacej stanice nachádzala obsluha a ďalší dvaja zákazníci, opis situácie z výpovedí svedkov sme uverejnili v tomto článku. Obvinený muž sa mal údajne prítomným osobám vyhrážať zabitím. K zraneniu osôb však nasťastie nedošlo. 


„Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,79 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Vyšetrovateľ zároveň na obvineného muža spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu