V Žiline vzniká nové tréningové centrum BR Academy, zamerané na prípravu budúcich futbalových šampiónov


Foto: V Žiline vzniká nové tréningové centrum BR Academy, zamerané na prípravu budúcich futbalových šampiónov

V žilinskej mestskej časti Brodno vzniká nové zázemie pre mladých športovcov. V rámci projektu tu pribudli dve ihriská, jedno s prírodným a druhé s umelým trávnikom. K športoviskám je riešená aj komplexná infraštruktúra so závlahou aj umelým osvetlením. Súčasťou je tiež rekonštrukcia pôvodného objektu, ktorý sa bude pristavovať a okrem posilňovne pribudne aj menšia tribúna.

Za týmto veľkým projektom stojí nová športová akadémia BR Academy. Ide o športovú agentúru, ktorej hlavným poslaním je formou profesionálneho tréningového procesu pomáhať hráčom všetkých úrovní výkonnosti. Akadémia sa zameriava nielen na reprezentantov Slovenskej republiky ale aj na amatérskych hráčov, ktorí majú záujem dosahovať svoje osobné a športové ciele.

„Areál bude po dokončení slúžiť vo vybraných hodinách naďalej aj pre potreby verejnosti a zároveň pre potreby materského futbalového klubu RTJ Brodno, ktorého činnosť je pre nás jednou z priorít,“ spresnil za akadémiu Radoslav Bočej.

Amatérskym športovcom ponúka BR Academy rozvoj a pomoc pri etablovaní sa do sveta profesionálneho športu. Pri profesionálnych hráčoch je akadémia zameraná na pomoc pri dosiahnutí vrcholového výkonu.


Kým pri bežnom futbalovom klube je primárnym cieľom dosahovanie športových úspechov v organizovaných súťažiach, BR Academy, nakoľko nie je športovým klubom, ale agentúrou zameranou na rozvoj hráča a jeho následné etablovanie sa vo svete profesionálneho športu, sa primárne zameriava na osobné potreby hráča.

Po vstupnej diagnostike a následnej aplikácii individuálneho prístupu v tréningovom procese, hráč po dosiahnutí potrebnej výkonnosti dostane možnosť prostredníctvom hráčskeho agenta skúšky v niektorej z akadémií pôsobiacich na Slovensku, v Česku prípadne v Poľsku. Pri hráčoch starších ako 18 rokov je možnosť skúšky v 1. a 2. ligových kluboch, prípadne nižších súťaží v Nemecku a Rakúsku.

Ako BR Academy zlepšuje výkonnosť hráčov?

Vysoký dôraz v tréningovom procese je kladený na individuálne potreby hráča. Veľká časť tréningov prebieha v menších skupinách, rozdelených podľa toho, čo hráč aktuálne potrebuje. Na prvom mieste je zdravotný stav hráča, odstránenie funkčných pohybových prekážok pre vrcholný výkon, optimalizácia energetického systému vhodnými stravovacími návykmi a súčasne rozvoj mentálnych schopností, sebavedomia, motivácie a schopnosti koncentrácie. To všetko súčasne s rozvojom zručností pri práci s loptou, prihrávok, zakončenia, hry 1 na 1 či taktickej prípravy.


Program je určený pre hráčov od 12 do 18 rokov všetkých stredných a základných škôl v Žiline a okolí. A to bez ohľadu na športový klub. Tréningy prebiehajú takmer počas celého týždňa, pričom hráč si môže vyberať, kedy sa chce a môže tréningu zúčastniť. Program je vždy upravovaný podľa študijných programov hráčov.

Dostupné sú dve možnosti tréningov - balíky Standard a Profi. Základný balík Standard obsahuje skupinové skills tréningy na rozvoj zručností, skupinovú mentálnu prípravu, fitness program (rozvoj sily, rýchlosti, koordinácie) a regeneráciu (yoga, koncentračné cvičenia). Balík Profi má navyše individuálny program pre hráča v podobe individuálnych tréningov, individuálnej mentálnej prípravy formou rozhovoru, zdravotnú starostlivosť, výživové poradenstvo a službu hráčskeho agenta.

Kde sa dá prihlásiť?

Záujemcovia o tréningy a prípravu môžu vyplniť jednoduchý dotazník na stránke survio.com/survey/d/E4A1T1J8K4S2J0R4P. Následne obdržia pozvánku do aplikácie Týmuj (sms), kde uvidia rozpis tréningov. Každý záujemca trénuje prvý týždeň úplne zadarmo, aby si mohol prípravu vyskúšať. Cenník jednotlivých balíkov je dostupný na stránke www.bracademy.sk.

Všetky tréningy prebiehajú v sídle BR Academy v mestskej časti Žilina - Brodno. Dostupná je aj možnosť ubytovania a stravovania priamo v priestoroch akadémie. Nespornými výhodami novej akadémie sú aj live couching, osobné rozhovory a konzultácie, workshopy, semináre či tréningové pobyty. 

V prípade otázok je k dispozícii telefonická linka 0948 22 00 31.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR BR Academy