Študenti sa vo fotosúťaži podelili o svoje obľúbené miesta v Žilinskom kraji, na snímkach zachytili hory aj mesto


Foto: Študenti sa vo fotosúťaži podelili o svoje obľúbené miesta v Žilinskom kraji, na snímkach zachytili hory aj mesto Foto: Facebook/Hraj ZA kraj

Počas júna sa mohli stredoškoláci pochváliť so svojimi fotografiami vo fotografickej súťaži LEPŠÍ KRAJ = SPOKOJNÍ ĽUDIA, ktorú vyhlásil odbor regionálneho rozvoja Žilinského samosprávneho kraja. Výzva sa zameriavala na zachytenie snímky na ich obľúbenom mieste, či už je to v prírode, na športovisku alebo priamo v centre mesta.

Napokon sa do súťaže zapojilo 58 študentov, ktorí spolu vytvorili jedinečné portfólio zložené zo 105 fotografií s inšpiratívnou atmosférou. Zbierka snímok výhradne zo Žilinského kraja poukazuje na vnímavosť mladých ľudí voči svojmu okoliu a na lásku k ich regiónu.

Výstavu vybraných fotografií, ktoré boli zverejnené v príspevku na sociálnej sieti, si budete môcť prezrieť aj v priestoroch Úradu Žilinského samosprávneho kraja na Komenského ulici v Žiline.

Výsledky súťaže:

  • 1. miesto: Denis Šurík zo Strednej odbornej školy dopravnej Martin Priekopa: séria fotografií „Pri hraniciach v obci Skalité”



Michael Bartek zo Strednej odbornej školy sv. Jozefa robotníka Žilina: „Dynamickosť“ 





  • 2. miesto: Nina Medvecová zo Spojenej Školy Žilina – Bytčica: „Rozsutec“ 


  • 3. miesto: Karin Belanová zo Spojenej školy Žilina Bytčica: „Radosť“ 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu