Facebooková skupina Žilinčanov, ktorí pomáhajú: Máme potrebné veci, ktoré si rodiny v núdzi môžu prísť vziať


Foto: Facebooková skupina Žilinčanov, ktorí pomáhajú: Máme potrebné veci, ktoré si rodiny v núdzi môžu prísť vziať

Facebooková skupina, ktorá má aktuálne približne 3500 členov, sa zameriava na pomoc pre tých, ktorí to potrebujú. Majú sklad na oblečenie, hračky, obuv či veci, ktoré si rodiny v núdzi môžu prísť vziať, keď potrebujú.

„Robievame z času na čas finančné zbierky či už pre onkologických pocientov, dokonca sme zakúpili pulzný oximeter pre bábätká v našej pôrodnici, kde aj správca skupiny – Marcela Vorošová – nosí oblečenie pre novorodencov, pomáha mamičkám s kompletnou výbavou, pokiaľ nemajú možnosť,“ tvrdí členka facebookovej skupiny Dominika Milatová.

Pomoc je zameraná aj na tých, ktorí prechádzajú domácim násilím. „Sme dobrovoľníci a sklad si platíme sami členovia a peniažky sa posielajú na náš transparentný účet, ktorý je k dispozícii aj k nahliadnutiu, takže vždy vieme, kde a na čo sa financie používajú. Boli by sme veľmi radi, keby nás bolo viac a aby si ľudia uvedomili, čo máme a ako to pomáha,“ dodáva Milatová s prosbou o pomoc, keďže za sklad musia zaplatiť sumu 290 eur každý mesiac.

Viac informácií o fungovaní skladu a pomoci nájdete na oficiálnej stránke na tomto odkaze.

Číslo účtu: SK73 0900 0000 0051 8445 3719


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu