V Žilinskom kraji bolo otvorených päť lyžiarskych stredísk, ďalšie sa pripravujú na spustenie prevádzky


Foto: V Žilinskom kraji bolo otvorených päť lyžiarskych stredísk, ďalšie sa pripravujú na spustenie prevádzky Foto: Zdroj: Facebook/JASNÁ

Najnovšie pandemické opatrenia dovoľujú lyžiarskym strediskám otvoriť svoje brány pre návštevníkov. Na zjazdovky sa dostanete s očkovacím preukazom alebo s potvrdením o prekonaní, ktoré má byť v lehote do 180 dní. Prinášame vám aktuálne informácie z lyžiarskych stredísk v kraji, ktoré uverejnili na svojich webových stránkach či sociálnych sieťach. 

Ak patríte medzi nadšencov lyžovania a zimných športov, už teraz môžete vyraziť na kopce. Pozrite si aktuálny prehľad otvorených lyžiarskych stredísk v Žilinskom kraji:

Vrátna, Paseky: Lyžiarska sezóna bola spustená od pondelka 13. decembra, zalyžovať si môžete prísť v čase od 08:30 do 15:30 hod. Prístupné bude aj večerné lyžovanie od 17:00 do 20:00 hod. Stredisko funguje v režime OP (očkovaní, prekonaní).

Vrátna, Chleb: Stredisko je momentálne zatvorené.

Skiarena Fačkovské Sedlo: Stredisko je momentálne zatvorené, bez informácie o plánovanom otvorení.

Javorinka Čičmany: Stredisko je momentálne zatvorené, prebiehajú prípravy na otvorenie.

Jasná, Liptovský Mikuláš: Jasná svoje brány otvorila už cez víkend (11. – 12.12.) a na svojej sociálnej sieti informuje, že momentálne budú od pondelka (13. 12.) otvorené tieto lanovky a vleky:

  • sever lanovky: B2 - Záhradky - Priehyba, B3 Biela púť - Koliesko, A4 Koliesko - Priehyb
  • zjazdovky sever: 13 Biela púť, 2b Priehyba - Koliesko, 12 a 12A Jelení grúň

Lanovky a zjazdovky na juhu budú dočasne mimo prevádzky. Od piatku (17. 12.) plánujú otvoriť aj ďalšie zjazdovky, a to Luková - Priehyba, Turistická Záhradky a Lúčky. Na južnej strane plánujú spustiť Derešskú, Slnečnú, Krupovú a všetky modré zjazdovky 34, 34a, b, c.

Športcentrum Oščadnica: V sobotu (11. 12.) zahájilo aj toto stredisko svoju prevádzku, ale od pondelka do piatku (13. – 17. 12.) je stredisko zatvorené. Na svojej webovej stránke informuje, stredisko funguje v režime OP a vstup do tohto strediska je možný aj s platným negatívnym testom – v dosahu 50 m je dostupné  MOM, kde urobia AG test na počkanie.

SkiMakov, Makov: Zjazdové trate momentálne zasnežujú a upravujú. O otvorení strediska budú informovať.

Skicentrum Žiar-Dolinky: Stredisko začiatkom decembra spustilo svoju prípravu a zasnežovanie. O otvorení bude včas informovať.

Lyžiarske stredisko Javorinka, Čičmany: Stredisko je momentálne zatvorené, prebiehajú prípravy na zimnú sezónu, o ktorej začiatku budú informovať.


SKI CENTRUM Nižná Uhliská: Lyžiarske stredisko SKI CENTRUM Nižná  Uhliská má na svojej webovej stránke predpokladaný termín otvorenia sezóny 27.12. 2021.

Ski Centrum Opalisko, Závažná Poruba: Otvorenie strediska je naplánované na 18. 12. 2021.

Ski Vitanová: Stredisko informovalo, že aktuálne opatrenia COVID-19 umožňujú prevádzku strediska v režime OP (očkovaní, prekonaní) a na otvorení intenzívne pracujú.

Kubínska, Dolný Kubín: Stredisko je momentálne zatvorené. Predpokladaný začiatok zimnej sezóny je naplánovaný na 18. 12. 2021.

SKI Grúniky-Sihelné: V sobotu 11.12.2021 zahájilo stredisko zimnú sezónu a na sociálnych sieťach informujú, že vstup je povolený plne očkovaným osobám, prekonaným (nie viac ako 180 dní) a s prekrytím horných dýchacích ciest. Novinkou je aj možnosť  platby kartou.

Žiarce, Lipt. Mikuláš: Na Žiarcoch sa na sezónu pripravujú a intenzívne zasnežujú. O otvorení zimnej sezóny budú včas informovať.

Snowland, Valčianska dolina: Predbežné plánované otvorenie zimnej sezóny je 25. 12. 2021.

Snowparadise, Veľká Rača: Stredisko je momentálne mimo prevádzky a o otvorení bude informovať.

Malinô Brdo Ružomberok: Lyžiarske stredisko na svojej sociálnej sieti uverejnilo, že tento týždeň  začína so zasnežovaním a postupne bude verejnosť informovať o podmienkach na svahu aj o tom, kedy otvoria.

Roháče: Prevádzkovateľ strediska Roháče - Spálená informoval, že momentálne je na zjazdovkách 40 centimetrov snehu a počas víkendu bude otvorené od 9:00 do 16:00.

Martinské hole: Už od soboty (11. 12.) sa otvorila aj lyžovačka na Martinských holiach, kde bude od 8:30 otvorená zjazdovka a sedačková lanovka Floch. „Pri kúpe skipasu v pokladni skontrolujú covid pass prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo dokladov o prekonaní ochorenia COVID-19,” avizuje stredisko na sociálnej sieti. Lyžiarske stredisko Winter Park Martinky má za sebou otvorenie sezóny a v prevádzke bude opäť počas víkendu 18. – 19. decembra. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu