V Žiline pribudnú nové workoutové prvky a ihriská na štyroch miestach


Foto: V Žiline pribudnú nové workoutové prvky a ihriská na štyroch miestach Foto: ilustračné - Nové workout ihrisko vzniklo aj v priestoroch internátu na Hlinách

Športujúca verejnosť v Žiline by sa mala v najbližších mesiacoch dočkať nových workout a fitness prvkov v štyroch lokalitách, vyplýva to zo súťaže, ktorú vypísala žilinská radnica. Predmetom zákazky je dodávka a montáž niekoľkých prvkov na jednotlivé existujúce alebo novovytvárané ihriská v častiach Budatín, Solinky, Trnové a Zádubnie.

Za niečo málo vyše 34 tisíc eur chce samospráva vybaviť štyri lokality. Workoutové ihriská sú populárnou alternatívou k fitnesscentrám a najmä počas uzatvorenia prevádzok z dôvodu pandemických opatrení predstavovali vhodnú alternatívu silového cvičenia. Priestory na vonkajšie posilňovanie postupne vznikali v uplynulých rokoch v blízkosti parkov a verejných športovísk.

Prvou lokalitou, kde pribudnú nové prvky, je ihrisko v areáli ZŠ Limbová. V už existujúcom ihrisku s dvoma fitness prvkami pribudne po odstránení betónového pingpongového stolu ďalšia dvojica prvkov - šlapacie zariadenie a precvičovanie chôdze, k nim aj hrazda s dopadovou plochou.


Vonkajšie cvičenie si budú môcť užiť aj v Trnovom, kde na futbalovom ihrisku vznikne na 140 metroch štvorcových kombinácia fitness a workout ihriska. Jeho súčasťou bude zostava s opornou stenou, vodorovným rebríkom, rebriny, hrádza či lavička na sedľah. Ďalej pribudnú fitness prvky na tlaky a príťahy, posilňovanie nôh či orbitrek, veslovanie a korčule.

Podobnú zostavu plánuje mesto obstarať aj na workout pri futbalovom ihrisku v mestskej časti Zádubnie: „Na miestnom futbalovom ihrisku bude vytvorené plocha určená na vybudovanie workoutového ihriska o rozlohe približne 400 m2. Cvičebné prvky budú osadené podľa bezpečných odstupových vzdialeností. Dopadová plocha pod fitnes prvkami bude prírodná tráva, dopadová plocha pod hrazdou bude štrk,“ informuje radnica v materiáloch k zákazke.

Poslednou lokalitou, kde pribudne nové workoutové ihrisko, bude Budatín. Na 135 metroch vznikne workout park s niekoľkými fitness prvkami. Mesto dnes hľadá dodávateľa prvkov a ich osadenia, lehota na predkladanie ponúk končí 19. júla. Víťazný uchádzač dodá ihriská s prvkami do 90 dní odo dňa odovzdania a prevzatia staveniska.

Vizualizácia jedného z ihrísk. Zdroj: Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu