Žilinská fitness značka darovala obyvateľom workout box s pomôckami na cvičenie


Foto: Žilinská fitness značka darovala obyvateľom workout box s pomôckami na cvičenie
Galéria: 18 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Známy žilinský výrobca športového fitness oblečenia NEBBIA daroval v spolupráci s firmou Ziva šiestim českým a slovenským mestám takzvaný workout box, ten obsahuje pomôcky na cvičenie. Cieľom podpory je motivovať športové komunity k fyzickej aktivite po dlhých mesiacoch zatvorenia doma z dôvodu koronavírusu.

Mesto Žilina je jedným zo šiestich obdarovaných a nadšenci streetworkoutu v Žiline už toto leto budú môcť využívať pomôcky na cvičenie z boxu. V Žiline bolo za posledné roky vybudovaných hneď niekoľko workout parkov, pomôcky dajú možnosť cvičiť začiatočníkom aj pokročilým.

Špeciálny box obsahuje medicimbal, expandery, kettlebelly rôznych záťaží, jednoručné činky alebo švihadlá aj masážny valec. Bližšie informácie k možnostiam zapožičania boxu zverejní Mestská krytá plaváreň, ktorá susedí s neďalekým Parkom Ľudovíta Štúra na Bôriku. Práve tu bol dar odovzdaný.

„Protipandemické opatrenia nepriali nikomu, zvlášť mladým a aktívnym ľuďom, ktorí zrazu nemohli robiť to, čo najviac milujú – tvrdo trénovať v gymoch či na športoviskách,“ uviedol Daniel Karásek, šéf marketingu firmy NEBBIA. Takouto podporou chcú pomôcť aj tým, ktorí si nemôžu dovoliť postaviť súkromné fitnesscentrum alebo navštevovať ho. Tréningové náradie do prírody môže k tréningu pritiahnuť nových ľudí.


Mestská krytá plaváreň v Žiline otvorí vnútorný bazén už od utorka, dátum otvorenia vonkajšieho areálu s letnými kúpaliskami zatiaľ nie je známy. Podľa vyjadrenia predstaviteľov Správy športových zariadení mesta Žilina pracujú aj na tomto.

Žilinská NEBBIA patrí medzi niekoľko úspešných slovenských značiek, ktorým sa podarilo presadiť aj v zahraničí a dnes predstavuje štandard v oblečení pre fitness nadšencov aj profesionálnych športovcov. V minulosti zareagovala na vlnu nenávisti voči modelovi čiernej pleti vo vlastnej reklame tak, že ponúkla rasistom vrátenie peňazí za tovar značky. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu