VIDEO: Aktuálne zábery z rozostavaného diaľničného tunela Višňové


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Na stavenisku diaľničného úseku Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala prebiehali v uplynulých dňoch obhliadky, ktorých sa zúčastnili zástupcovia troch veľkých spoločností. Jedna skupina špecialistov obhliadala aktuálny stav v tuneloch, druhá hodnotila stavebné objekty na vonkajšom úseku medzi obcami Višňové a Lietavská Lúčka.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) predpokladá, že do konca novembra resp. začiatkom decembra by mala mať od jednotlivých spoločností konkrétne cenové ponuky. Tieto budú hodnotené podľa viacerých kritérií, výsledkom bude výber víťazného uchádzača.

Zástupcovia jednotlivých firiem sú zatiaľ v hodnotení aktuálneho stavu zdržanliví. Podľa ich vyjadrení je na úseku ešte množstvo práce a budúci zhotoviteľ musí počítať najmä so skutočnosťou, že stavba stála bez činnosti takmer dva roky. Niektoré časti môžu byť poškodené či dokonca nepoužiteľné.


Opätovné naštartovanie stavby bude stáť zhotoviteľa istý čas aj peniaze. Pri nasadení dostatočných kapacít by sa podľa odborníkov mohlo podariť úsek sprejazdniť v predpokladanom termíne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu