Cenu za aktívne občianstvo dostala lekárka Marta Voštináková z Liptovského Mikuláša


Foto: Cenu za aktívne občianstvo dostala lekárka Marta Voštináková z Liptovského Mikuláša Foto: facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Rada mládeže Žilinského kraja v piatok 11. marca už šiestykrát udeľovala Cenu za aktívne občianstvo a ľudskosť. Za uplynulý rok 2021 toto ocenenie v kategórii Aktívny občan získala lekárka, poslankyňa mestského zastupiteľstva a členka Slovenského Červeného kríža v Liptovskom Mikuláši Marta Voštináková. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

Hlavným cieľom ocenenia je zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí, aktivity aj samosprávy, ktorí svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v kraji svojim aktívnym občianskym a ľudským prístupom. 

Na stránke Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť je uvedené, že tento rok bolo na túto cenu prijatých 30 nominácií, z ktorých bolo po preskúmaní uznaných 25 za platné. Nominácie boli rozdelené do kategórií nasledovne: deväť bolo v kategórii aktívny mládežník, jedenásť v kategórii aktívny občan, tri v top čin ľudskosti, jedna v top starosta a jedna v obec s najlepším vzťahom k mládeži.

Podujatie sa koná každoročne pod záštitou Žilinského samosprávneho kraja a Združenia miest a obcí na Slovensku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu