Colníci odhalili 30-ročného Poliaka, ktorý prevážal na Slovensko drogy ukryté pri palivovej nádrži


Foto: Colníci odhalili 30-ročného Poliaka, ktorý prevážal na Slovensko drogy ukryté pri palivovej nádrži Foto: Colný úrad Žilina

Príslušníci finančnej správy kontrolovali v uplynulom týždni na Orave prevážaný tovar v dopravných prostriedkoch. Počas kontroly zastavili vozidlo s poľským evidenčným číslom, ktoré prichádzalo smerom na Slovensko. Okrem vodiča sa v ňom viezol aj spolujazdec, obaja boli počas kontroly nepokojní.

„Na otázku, či prepravujú niečo, čo podlieha colným alebo daňovým predpisom odpovedali, že nie. Počas celej doby však boli nervózni. Za ich prítomnosti službukonajúca hliadka skontrolovala priestory vozidla, pričom na miesta, ktoré sa nedajú preskúmať vizuálne, použila špeciálny prístroj - endoskop,“ spresnila hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Po otvorení poklopu uzáveru na tankovanie paliva našla hliadka pri zátke palivovej nádrže ukryté jedno väčšie vrecko prelepené hnedou lepiacou páskou a druhé priesvitné vrecko s neznámym obsahom rastlinnej látky. Vtedy sa vodič priznal, že v obaloch je marihuana a patrí jemu.

Príslušníci finančnej správy privolali políciu, ktorá si osoby aj tovar prevzala na ďalšie konanie. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 30-ročného občana Poľskej republiky zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.

„Obvinený muž bol dňa 27. júna zastavený na vozidle Audi A4, pričom vo vozidle neoprávnene prechovával dva balíčky s marihuanou o celkovej hmotnosti 15,974 gramov. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy z uvedeného množstva by bolo možné pripraviť najmenej 92 bežných jednotlivých dávok drogy. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina