Na vrchu Čipčie nad Turím pribudla nová lavička, umiestnili ju tam koncom mája dobrovoľníci


Foto: Na vrchu Čipčie nad Turím pribudla nová lavička, umiestnili ju tam koncom mája dobrovoľníci Foto: čitateľka

Vrch Čipčie poznajú mnohí turisti zo Žiliny a okolia veľmi dobre, nachádza sa v Lúčanskej časti Malej Fatry nad obcou Turie. Turistická trasa vychádza práve odtiaľto a nenáročná túra v trvaní približne dvoch hodín poskytne turistom za odmenu nevídaný pokoj a výhľad. Príjemné prekvapenie prichystali pre návštevníkov vrcholu dobrovoľníci.

Tí tu koncom mája inštalovali drevenú lavičku, na ktorú sa môžete po túre posadiť a vychutnať si výhľad na Martinské hole v plnej kráse. Napriek tomu, že Čipčie sa nachádza mimo hlavnej hrebeňovky Malej Fatry, určite sa oplatí jeho návšteva. Svoje o tom vedia aj cyklisti, pre ktorých je zdolanie trasy výzvou. Na vrchole sa nachádza pamätná kniha, trasa je značená od roku 2004.

„Niekto vyniesol dňa 30. mája (podľa vrcholovej knihy) na Čipčie krásnu lavičku, odkiaľ sa môžu turisti kochať výhľadom na Martinské hole. Celkovo je výstup príjemný výlet na približne dve hodiny. Trasa je veľmi dobre označená a dokonca sú tam nielen farebné značky, ale aj doplnkové drevené tabuľky, ktoré ukazujú turistom, kde je smer Turie. Je to fakt super a vďaka ľuďom, ktorí sa na tom podieľali,“ uviedla čitateľka a turistka Zuzana, ktorá nás na novú lavičku upozornila.

Výstup na Čipčie zvládnu aj domáci miláčikovia. Zdroj: čitateľka

Na vrchol Čipčie sa organizuje každoročne výstup, ktorý organizuje Klub slovenských turistov z Turia. Koná sa vždy prvú januárovú sobotu, v roku 2018 sa konal už 42. ročník.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu