Fakultná nemocnica vybrala sestry na vedúce pozície ôsmych oddelení, jednu pozíciu zatiaľ neobsadili


Foto: Fakultná nemocnica vybrala sestry na vedúce pozície ôsmych oddelení, jednu pozíciu zatiaľ neobsadili Foto: FNsP ZA

Odborná komisia posúdila kandidátov na vedúce sestry, vedúcu pôrodnícku asistentku a vedúceho zdravotníckeho laboranta. Keďže sa tento rok končí menovacie obdobie okrem primárov aj viacerým vedúcim sestrám, na ôsmych oddeleniach tak úspešne ukončili výberové konania.

Počas výberu preverili nie len odborné vedomosti kandidátov, ale aj ich manažérske schopnosti, ktoré sú pre túto prácu potrebné.

„Rovnako ako primári, aj vedúce sestry sú menované na vymedzené obdobie tak, aby sme zabránili stagnácii či takzvanému vyhoreniu našich zamestnancov. Uchádzači o vedúce pozície musia pripraviť špeciálny plán rozvoja daného oddelenia a zúčastniť sa výberového konania, v ktorom odborná komisia transparente rozhoduje o najvhodnejšom kandidátovi,“ uviedol generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igor Stalmašek.


Svoje vedúce postavenie si vo výberovom konaní obhájili sestry na týchto oddeleniach:

  • novorodenencké oddelenie - Amália Krkošová
  • gastroenterologické centrum - Jarmila Bodnárová
  • otorinolaringológiá - Zuzana Pallová
  • oftalmológia - Zuzana Bielená
  • ortopédiá - Jana Balážová
  • urológia - Edita Soláriková
  • hematológia a krvná banka - Veronika Hanuláková

Vedúcou pôrodnou asistentkou na oddelení gynekológie a pôrodníctva sa stala Lenka Jatiová, ktorá bola touto funkciou už pred výberovým konaním dočasne poverená.

Odborná komisia zatiaľ nevybrala úspešného kandidáta na vedúcu sestru oddelenia liečebňa pre dlhodobo chorých, poverenou je aktuálne Gabriela Horvátová.

„Som však veľmi rada, že svoju pozíciu obhájilo až osem sestier, svedčí to o ich odbornosti a správnom prístupe. Čakajú nás ešte výberové konania pre urgentný príjem, oddelenie psychiatrie, pediatrickej ortopédie, fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, ambulantné centrum dermatovenerológie, anatomicko – patologické oddelenie, tiež oddelenie liečebnej výživy a stravovania, centrálnej sterilizácie a Centrum pre liečbu drogových závislostí. Verím, že kvalita i úroveň uchádzačov bude na rovnako vysokej úrovni,“ uviedla a zdôraznila Gabriela Tvrdá.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP ZA