V Rajeckých Tepliciach horel zásobník na drevené pelety, požiar zlikvidovali za dve hodiny


Foto: V Rajeckých Tepliciach horel zásobník na drevené pelety, požiar zlikvidovali za dve hodiny
Galéria: 3 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ

Uplynulý víkend bol pre hasičov v Žilinskom kraji rušný, krátko popoludní museli počas sobotňajšieho dňa zasahovať v Rajeckých Tepliciach. V tamojšej firme Drevomax začal horieť zásobník, v ktorom mala spoločnosť uskladnené drevené palety.

„V sobotu 24. februára 2018 krátko po pol jednej popoludní bol na Krajské operačné stredisko IZS ohlásený požiar strechy zásobníka na drevené pelety vo firme Drevomax s.r.o. v Rajeckých Tepliciach, okres Žilina. K udalosti boli vyslaní hasiči z hasičských staníc v Rajci a Žiline. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ potvrdil Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline.

Krátko po príchode na miesto hasiči zistili, že požiarom je zasiahnutá strecha zásobníka na drevené pelety, zmes drevených peliet s pilinami a časť samotného pásového dopravníka. V priebehu vykonávania hasiacich prác hasiči postupne rozoberali plechovú konštrukciu krytu pásového dopravníka a zlikvidovali skryté ohniská.

Galéria: 3 fotky

Následne boli priestory budovy skontrolované pomocou termokamery, požiar bol zlikvidovaný do dvoch hodín od zahájenia zásahu. „Celkovo pri udalosti zasahovalo sedem profesionálnych hasičov s dvoma kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania,“ uzavrel Marek Panák.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ