Stojisko na Bulharskej ulici opäť vyhorelo, obyvatelia bytovky sa nevedia s mestom dohodnúť


Foto: Stojisko na Bulharskej ulici opäť vyhorelo, obyvatelia bytovky sa nevedia s mestom dohodnúť

Obyvatelia jednej z novších bytoviek na Bulharskej ulici v Žiline majú už od kolaudácie v roku 2010 pred svojim domom kontajnerové stojisko. Pred niekoľkými dňami plocha o veľkost 13 metrov štvorcových vyhorela už po druhý raz, plnohodnotne teda neplní svoj účel. Podľa slov čitateľa, ktorý nás o prípade informoval, sa snažili s mestom dohodnúť na riešení.

„Stojisko sme pred zhruba tromi rokmi ponúkli mestu na odpredaj, čo však odmietlo s tým, že nič nemá záujem kupovať. Stojisko sme poskytovali mestu na viaceré kontajnery separovaného zberu, čo bolo odkomunikované na stretnutí s poslancami. V súvislosti s tým nám zhorelo už druhý krát. Mesto nám naopak nie je ochotné prevziať pozemky do užívania, napríklad nám nechce kosiť kúsok trávnika pri bloku,“ uviedol čitateľ Marián, ktorý nám poslal fotografie vyhoreného stojiska.

V súčasnosti podľa slov čitateľa neprebieha s mestom komunikácia ohľadom prípadného odpredaju. „V tomto okamihu neprebieha komunikácia, vzhľadom na situáciu, starú aj novovzniknutú, však musíme vec znovu otvoriť,“ doplnil Marián. Požiar je v štádiu vyšetrovania, pravdepodobnou príčinou mohla byť zábavná pyrotechnika.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu