Trojicu amerických basketbalistov stopli chýbajúce výpisy trestov od FBI, žilinský klub má posilu


Foto: Trojicu amerických basketbalistov stopli chýbajúce výpisy trestov od FBI, žilinský klub má posilu Foto: Facebook PP TV RAJ Žilina

Trojica amerických legionárov v službách PP TV Raj Žilina musela v novembri odísť naspäť do Spojených štátov amerických, keďže nemali potrebné doklady. Ako teraz vysvitlo, trojica v zložení Brandon Conley, Brandon Holcomb a Walter Wright potrebujú dokumenty podobné výpisu z registra trestov, ten v USA vydáva americký Federálny úrad pre vyšetrovanie, teda FBI.

„Osobne som upozorňoval agentov našich hráčov, aby na týchto papieroch pracovali. Je to však komplikovaná situácia, do ktorej my ako klub príliš zasahovať nemôžme a ani nemáme ako. Dvaja museli odísť, jeden ešte nie, ale poslali sme aj jeho, aby si potrebné dokumenty vybavil. Uvidíme, ako to dopadne. Majú s nami zmluvu a my by sme boli radi, ak by sa vrátili. Nezostáva nám však teraz nič iné, ako čakať,“ potvrdil na facebooku manažér klubu Ondrej Šoška.

Nová posila Bobby Brown by mohla získať národné víza na celý rok

Či a kedy sa trojica vráti, je otázne, klub už angažoval ďalšiu zámorskú posilu. Talentovaný krídelník Bobby Brown by už nemusel mať problémy s papiermi tak ako jeho krajania. Novinku schválila vláda v júni, iniciovala ju americká strana pre časovo a finančne náročné zabezpečovanie podkladov potrebných pre prechodný pobyt amerických občanov.



„Bobby Brown bude prvý športovec z tretích krajín, ktorého skúsime umiestniť podľa nových pravidiel po konzultácii s ministerstvom. Ide o pilotný projekt. Jedná sa o národné víza, na základe ktorých bude môcť byť na Slovensku namiesto 90 dní až jeden rok. Ak sa nám to podarí, bude to veľká pomoc pre všetky športové kluby na Slovensku,“ dodal pre basket.sk Šoška.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu